top of page

Hjälp via

Träffpunkten

pexels-shvets-production-7176323.jpg

Via Träffpunkten finns viss hjälp att få för den som lever i hemlöshet eller hemlöshetsliknande förhållanden.

Vid särskilda tider kan du få dina kläder tvättade eller få duscha. Denna information finns på Träffpunktens anslagstavla.

 

Är du hemlös kan du få både samtalsstöd och praktisk hjälp av Saronhusets diakon. Fråga Träffpunktens personal så förmedlar de kontakten. Har du övernattat på Noras akutboende får du automatiskt en sådan kontakt. Samtalsstöd för samtliga Träffpunktens gäster finns att tillgå i begränsad omfattning. Samtal med diakon hos Svenska kyrkan kan bokas på telefon 0522 64 21 00 (växel).

 

Den som saknar kläder och skor för dagen kan via Träffpunkten få hjälp ur akut-garderoben. Träffpunktens personal ombesörjer detta när det behövs. Observera att Saronhuset endast håller en garderob med akuta förnödenheter för direkta behov och att därför ingen gåvomottagning av kläder sker på Saronhuset utan att en överenskommelse skett i förväg med träffpunktens personal, telefon 0522 136 82.

 

Den som behöver hjälp med mat kan ansöka om medlemskap i Matkassen Saronhuset. Ansökan och riktlinjer för medlemskap hittar du under "matkassen". 

Varm lunch serveras dagligen i matsalen, en våning upp, till en subventionerad kostnad av 20 kronor. 

pexels-julia-m-cameron-6995235_edited.jpg
bottom of page