top of page

VARMA FÖTTERFunderade du på att gå ut utan strumpor i morse?


Funderade du på att gå ut utan strumpor i morse?

Någon annan hade inte det valet att göra.


Vintern är här. Krispiga mornar med frost i gräset, kalla kvällar med regnkalla gator. Det flesta av oss väljer att ta på strumpor och skor när vi ska gå ut. Kanske vi till och med byter strumpor när det första paret blivit blöta eller drar på ett par extra varma när termometern visar minusgrader.


Den som lever i hemlöshet eller i stor ekonomisk utsatthet saknar ofta hela, torra och varma strumpor och underkläder. Underkläder är dyrt, slits fort och finns, av naturliga skäl, inte att köpa billigt på exempelvis second hand. Detta blir extra kännbart när kylan kommer krypande. När fötterna blir kalla fryser hela kroppen och det är lätt att få kylskador.


Varma fötter - skänk ett par nya sockar

Därför satsar Saronhuset under november på sock-uppropet ”Varma fötter”. Det är helt enkelt en insamling av nya strumpor och sockar i dam- och herrstorlek och i alla tjocklekar (stickade raggsockar, tubsockar, bomullsstrumpor, ullstrumpor och syntetsockar).

Det är viktigt att strumporna som skänks är oanvända eller i nyskick!


Juldusch och julklappar

Saronhusets strumplåda är för närvarande i det närmaste tom så de insamlade strumporna kommer först och främst att delas ut under vintern när akuta behov uppstår.

Vår förhoppning är dock att vi med denna satsning kan täcka lite mer än det absolut akuta behovet. Tänk att kunna erbjuda den som tar sin ”juldusch” på Saronhuset, eller övernattar på akutboendet en ren uppsättning underkläder eller att någon får ett extra par med hem när det är dags för julklappsutdelning.


Var lämnar jag strumporna?

Strumporna lämnas under hela november på Träffpunkten, Saronhuset. Lämna sockorna till personalen i köket. Träffpunkten har öppet

Mån, tis, tors, fred 8:00 - 15:00 och Ons 10:00-15:00.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot strumpor utöver dessa tider.
Ge en gåva med swish

Du kan också välja att ge en gåva via Swish nr 123 222 69 34. Skriv ”Varma fötter” som meddelande. Din gåva kommer då att användas till underkläder och hygienartiklar på Saronhuset och Noras akutboende.

bottom of page